Darren Shan: Gyilkos születik

Tartalom:

"Az első a legnehezebb…

A XIX. század elejének legsötétebb pillanataiban járunk, Angliában. Larten Crepsley egy koldusszegény munkáscsalád sokadik gyermeke — nincs tízéves, de már napi tizennyolc órát dolgozik iszonyatos körülmények között egy selyemgyárban.

Egy nap történik valami, és a kisfiúnak menekülnie kell. Egyedül az egész világ ellen – senkire sem számíthat. Aztán megismerkedik a titokzatos Seba Nile-lal, aki egy új, lehetőségekkel teli világot mutat meg neki. Seba mellett átélheti azokat a kalandokat, amelyekről annyit álmodozott, csakhogy ehhez vámpírrá kell válnia.

Vajon képes-e Larten mindörökre hátat fordítani az emberiségnek, és átlépni abba a világba, ahonnan nincs visszatérés?"


Kedvenc íróm könyve? A kedvenc sorozatom előtörténete? A kedvenc szereplőm főszereplésével? Nekem ez biztosan tetszeni fog! Vagy mégsem?


Évek óta Darren Shant tartom az egyik kedvenc írómnak, mert eddig ahány könyvét olvastam, mint tetszett. Eddig ez alól csak az Árnyak asszonya volt kivétel. A vámpíros könyvei pedig előkelő helyet foglalnak el a szívemben. Emellett Larten Crepsley volt a kedvencem már azokban a kötetekben is. És itt egy széria, amiben ő a főszereplő, akkor mégis mi a problémám?

A cselekmény. Valahogy többet vártam. Több izgalmat, valami elképesztő végkifejletet, ami nagyon hiányzott.

Ami viszont nagyon jó volt, az az, Larten hogyan ismerkedett meg a már jól ismert karakterekkel (Seba, Paris, Vancha, Kurda, Mr. Tall...), hogyan lesz belőle vámpír, hogyan teljesíti az első próbáit. És megtudhatjuk, ki is volt Vur Horston, akinek a nevén ismeri meg a jövőben őt Steve.

Egy nagy mentsége van a könyvnek, amiért mégis tetszett, az pedig nem más, hogy rendkívül olvastatja magát. Egy nap alatt kivégeztem, ami nálam nagy szó!

Az egyetlen igazán izgalmas rész sem volt túl nagy szám, de az meglepett, hogy a vérszipoly ugyanaz volt, mint a Vámpíros könyvek harmadik kötetében, Murlough.

Azért a folytatást is el fogom olvasni, bár a kötet vége nagyon, de nagyon nem tetszett. Viszont adok esélyt a Tengernyi vérnek is.

És további plusz pont: a borító gyönyörű! *-*

Ami tetszett:
A korábban megismert szereplők felbukkanása.

Ami nem tetszett:
A vége, ami annyira nem passzolt Lartenhez.

Kedvenc idézeteim:
"A hatalom mindig nagy hatást gyakorol az ifjakra és az esztelenekre."

Értékelés: 3.5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése