Death Note - Az utolsó név

Tartalom:

"Miután megölte az egyetlen embert, aki rájött, hogy kicsoda Kira valójában, Light folytatja hadjáratát a Halállistával. Növekvő megalomániájának csak a zseniális, ám kissé flegma nyomozó, L az egyetlen akadálya. Kettejük szellemi párbajában villámgyorsan emelkednek a tétek, míg végül a puszta életüket teszik kockára. A Halállistába beírják az utolsó nevet - a kérdés, hogy kiét?"


Nem volt kérdés, hogy az első rész után újranézem a másodikat is. El kell mondjam, ez még mindig pörgősebb és nyakatekertebb, mint az első rész volt.




Light bejut a nyomozócsoportba, hogy L közelébe jusson, és kiderítse a nevét. Nincs könnyű dolga, hiszen az édesapja a nyomozás egyik vezetője, L pedig semmi esetre nem akarja elárulni magát.

Ekkor felbukkan egy Második Kira, aki már pusztán arc alapján is tud ölni, mivel a birtokában van a halálistenek szeme, így mindenkinek látja a nevét. Az új Kira célja, hogy Kira közelébe kerüljön. Sikerül is neki, mert hamarosan egy ismeretlen lány keresi fel Lightot, és a halállistáját nyújtja neki. A lány Amane Misa, aki modell és tv-s személyiség is, bár szegény csajnak fűrészpor van a fejében. Szerintem ő az egyik legidegesítőbb karakter az egészben.




Persze L nem adja fel, keresi továbbra is Kirát, és még mindig Lightot gyanúsítja. Aki persze óvatos, de mindemellett hatalmas kockázatokat vállal, hogy elérje a céljait, és végre eltüntesse L-t az útból. A lista kézről kézre jár, és nem tudni, vajon Light győztesen kerül-e ki a csatából. Még egy halálistent is kijátszik L ellen.

A vége megdöbbentő és szomorú. Eddig valahogy nem érintett meg, de most sikeresen könnybe lábadt a szemem. Sajnálom mindkét főszereplőt, de akit leginkább megsajnáltam a végén, az Light apja volt.


Mindenképp érdemes megnézni ezt a két filmet, mert nagyon érdekes, pörgős, leleményes és valódi problémát közvetít egy misztikus világba ágyazva.


Ami tetszett:
A lista tulajdonjogának átadása, és az körülötte lévő bonyodalmak.

Ami nem tetszett:
Misa. Falra tudtam mászni a rinyálásától.

Értékelés: 4/5


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése